Go Back   TalkFinance.net » Financije » Govoreći teorija
ILI Connect with Facebook

Govoreći teorija Razvoj alternativnih teorija o financijama i ekonomiji - empirijski temelji ekonomije, Post kejnzijanske pristupi, kritike neoklasične misli.
Jesmo li na putu prema oporavku ili zombija kapitalizam a la Japanu's Lost 2 Desetljeća?

Chartalist & Circuitist analize novca

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 20-02-2010
Administrator

Registracija: Jan 2009
Default Chartalist & Circuitist analize novca

Došlo je znatan raspravu o Debtwatch između onih koji favoriziraju Chartalist perspektive na novac i oni koji favoriziraju Circuitist perspektive. Ovaj konac će biti domaćin ovog nastavka rasprave.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Share on FacebookTwitter
Reply With Quote
Old 20-02-2010
SuitablyIronicMoniker's Avatar
Community Team

Pridružite Date: veljača 2010
Mjesto: Australia
Default Idi Steve

Odlično se vidi da postavljate ovdje, Steve. Morate biti zauzet hosting tri mjesta!

Ja idem za Monetarna teorija krug sebe.

Quote:
Monetarna teorija je sklop heterodoksne teorija monetarne ekonomije, posebice stvaranje novca, često povezana s post-kejnzijanske škole. On drži da je novac stvoren endogenously strane bankarskog sektora, a ne izvana od strane središnje banke kreditiranja, to je teorija endogenog novca. Također je pozvao circuitism i cirkulaciju pristup.
Chartalism Čini se da kao bazu da samo vlada može proizvesti fiat novac.

Quote:
Moderna teorija kaže da chartalism po sustavu fiat novac, novac je stvoren od strane državnog deficita potrošnju. Jer novac nije vezan ili podlogom od roba, novac može biti samo stvara kada vlada troši novac
.

U Roving Cavaliers kredita, Mislio sam da je Steve je napravio niz točaka koje je teško pobiti. JA nađi prema Internet tvrdo to zamisliti zašto kredita od strane banaka stvorio se nekako nije tako važno kao da je stvoren od strane vlade.

Quote:
"U stvarnom svijetu, banke kreditiranjem, stvarajući depoziti u tom procesu, i potražite rezerve kasnije".

Mi smo, dakle, ne u "frakcijskim rezerve bankovnog sustava", ali u kreditni novac jedan, gdje dinamika novca i duga se znatno razlikuje od onih koje je preuzela Bernanke i neoklasične ekonomije u cjelini.
Svaki ekonomist i novinar izvještavanje o ekonomiji treba da pročitate članak Steve's prije donošenja bilo kakve izjave sebe. Za razumijevanje nered da smo u trenutku, morate početi sa kredit.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Share on FacebookTwitter
Reply With Quote

Old 22-02-2010
nickmakwell's Avatar
Senior Member

Doduše, ovo područje je moja najslabija točka - ali ne možemo imati kombinaciju oboje?

Ja 100% se slažu da novac je stvoren od strane banaka, pojačavanjem kreditnih prvi, koji stvara vrijednost za njih, koje su potom dobili rezervi za kasnije.

Ima smisla da vlade mogu i stvoriti novac izričito putem monetising novog duga (tiskanje novca), i implicitno preko pričuve banaka ohrabrujući manji-nego-normalan kamatne stope.

Da bi se to vani, ja sam jak zastupnik za privatno tržište novca postavljanje prirodnih kamatne stope, a ne rezerve banaka ili vlada. Vjerujem da je jedna važna stvar (između mnogih drugih ključnih točaka) u razumijevanju zašto smo i dalje imati bum i poprsja.
Reply With Quote

Old 22-02-2010
SuitablyIronicMoniker's Avatar
Community Team

Mjesto: Australia
Default Circuitism uključuje vlada novac

Ja sam prilično siguran da Circuit teorija uključuje vladinih sredstava kao dio svoje temeljnih modela. To je samo Chartalism koji isključuje nevladinim novac.
Reply With Quote

Old 22-02-2010
nickmakwell's Avatar
Senior Member

Hvala - ja priznajem ja sam početnik kad je u pitanju ovo - ja studirao ekonomiju ranije (BComm - nije završio, pokušat će to učiniti kasnije ove godine) i nikad se nismo ni razgovarali o teoriji.
Reply With Quote

Old 23-02-2010
Junior Member

Quote:
Originally Posted by nickmakwell View Post
Da bi se to vani, ja sam jak zastupnik za privatno tržište novca postavljanje prirodnih kamatne stope, a ne rezerve banaka ili vlada. Vjerujem da je jedna važna stvar (između mnogih drugih ključnih točaka) u razumijevanju zašto smo i dalje imati bum i poprsja.
Na taj način će te zastupnik količine meta za monetarnu politiku, a ne kamatne stope ciljeve?

To je bio pokušaj vrijeme mnogi središnje banke tijekom 1980-ih, a nisu bile u skladu s previše uspjeha. RBA pokušao Internet, ali sa manje krute pristupa od nekih drugih, iu osnovi je došao do zaključka da je teško način da isprobate za upravljanje monetarnom politikom.
Reply With Quote

Old 23-02-2010
nickmakwell's Avatar
Senior Member

Hi Gamma,

Ne ja ne zagovaraju bilo monetarne politike uopće, kvantitativna easing / utvrđivanje kamatnih stopa ili drugih smetnji na slobodnom tržištu ponude novca i kredita.

Tržište treba regulirati cijene novca-kamatne stope postavio ponude i potražnje - opskrbu štediša, zahtjev zajmoprimaca.

Ako se složimo da povećanje ponude novca se vrši prvo po privatnim bankama svejedno, zašto nam je potrebna regulatorno tijelo pokušavaju odgovarati prirodni trošak novac?

RBA je izuzetno sretan (i iznimno neoprezni) u onome što pokušava tzv neutralnih stope. Oni su iznimka od pravila - Fed bude preko bezbrižan u hrpa.

Umjetno niske stope su jedan od mnogih uzroka ove krize - kada pogledate smanjenje cijene novca tijekom posljednja dva stoljeća, uglavnom zbog ekspanzivan, accommodative i politički motivirane monetarne politike, rezultati su bili poražavajući.
Reply With Quote

Old 23-02-2010
Član

Ja flirted s chartalism za vrijeme, ali sada sam sretan što osobno smatram circuitist, no ja izgleda da je postignut zaključaka koji nisu u potpunosti kompatibilna s dr. oduševljen je.

Ja sam trenutno bore s činjenicom da je u čistom kreditnom krug, ne mogu zaista biti bilo koji pojam kapitala, kao u trezoru banke gotovini, koji se trenutno održava u obliku državnih obveza. To zvuči kao glavnog grada i trenutno se kao takva, ali u stvarnosti to je kapitala u cjelini gospodarstvu, a zbog toga je dobar dio razlika kada smatra protiv tradicionalni pogled na bankovni kapital kao neprikosnoveni zlata kao supstancija.

Last edited by scepticus; 23-02-2010 at 10:01.
Reply With Quote

Old 23-02-2010
Junior Member

Quote:
Originally Posted by nickmakwell View Post
Hi Gamma,

Ne ja ne zagovaraju bilo monetarne politike uopće, kvantitativna easing / utvrđivanje kamatnih stopa ili drugih smetnji na slobodnom tržištu ponude novca i kredita.

Tržište treba regulirati cijene novca-kamatne stope postavio ponude i potražnje - opskrbu štediša, zahtjev zajmoprimaca.

Ako se složimo da povećanje ponude novca se vrši prvo po privatnim bankama svejedno, zašto nam je potrebna regulatorno tijelo pokušavaju odgovarati prirodni trošak novac?

RBA je izuzetno sretan (i iznimno neoprezni) u onome što pokušava tzv neutralnih stope. Oni su iznimka od pravila - Fed bude preko bezbrižan u hrpa.

Umjetno niske stope su jedan od mnogih uzroka ove krize - kada pogledate smanjenje cijene novca tijekom posljednja dva stoljeća, uglavnom zbog ekspanzivan, accommodative i politički motivirane monetarne politike, rezultati su bili poražavajući.
Dakle, ako zastupnik nema monetarne politike, znači li to nije oblik vladavine pod pokroviteljstvom novaca? Samo banka izdala novac?
Reply With Quote

Old 23-02-2010
nickmakwell's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Gama View Post
Dakle, ako zastupnik nema monetarne politike, znači li to nije oblik vladavine pod pokroviteljstvom novaca? Samo banka izdala novac?
Da, to je pravo - Vlada bi trebala imati nikakve veze s novcem - to im pruža poticaj za korištenje do deficita koji destabiliziraju gospodarstva.

Banke (ni rezerve ili na malo) trebali izdaju svoje vlastite torbe - koji može biti sve, zlatne kreditne mi se čini dobar kompromis. (Fizičke zlato ili sličnih roba miješati u trezoru, ali kredit napisan na tome) kao da će to biti priznata od strane mnogih banaka, čime olakšava razmjenu.

praktičnu primjenu koji bi bio blizu nemoguće, u trenutnom okruženju ipak ....
Reply With Quote

Reply

Tags
amp, analizira, je, između, chartalist, circuitist, protiv, debata, debtwatch, naklonost, ima, ovdje, njegov, domaćin, novac, tamo, ovo, tih, nit, gledati, tko, volja

Trenutno Aktivnih Korisnika Viewing This Thread: 2 (0 članova i 2 gostiju)

Thread Tools
Display Modes

Pravila postanja
Vas ne smiju postati nove teme
Vas ne smiju postati odgovore
Vas ne smiju slati privitke
Vas ne smiju uređivati svoje postove

BB code je Na
Smilies su Na
[IMG] kod Na
HTML kôd je Isključen
Pingbacks su Na
Refbacks su Isključen

Sva vremena su GMT 11. Trenutno je 07:27.
Zahvaljujući vBET 3.3.4 možete uživati automatski prijevodi